ΑμεΑ
18/04/2024

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων , εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί σε workshop, που διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας , με θέμα τις Δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027

Το workshop θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/04/2024 και ώρα 10:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας , 25ης Μαρτίου & Πανός 21 ,Τρίπολη. Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα πέραν της γενικής ενημέρωσης, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της ΔΕΠ, ώστε να λάβουν εξατομικευμένες απαντήσεις και να επιλύσουν τυχόν απορίες.

Δηλώσετε συμμετοχή εδώ, ή στο τηλ. 2710 227141 (κα Ποντίκη Αντωνία)

Πρόσκληση

Δελτίου Τύπου

 

22/03/2024

Ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας (de minimis) σε Γρεβενά και Δεσκάτη

Ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας (de minimis) σε Γρεβενά και Δεσκάτη

Το Επιμελητήριο Γρεβενών σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Προγράμματος "Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027" - ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ίδρυση Επιχειρήσεων και την Ενίσχυση Νέων & Υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης. 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούν στα Γρεβένα την Τετάρτη 27/3/2024 και στη Δεσκάτη Γρεβενών την Πέμπτη 28/3/2024.

Δείτε εδώ τις σχετικές προσκλήσεις.

07/03/2024

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας (de minimis) στις Πρέσπες

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας (de minimis) στις Πρέσπες

Ο Δήμος Πρεσπών και το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης  του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» - ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 13/03/2024, και ώρα 18:30μ.μ. στις Πρέσπες, στο Παλαιό Δημαρχείο Πρεσπών (Λαιμός Πρεσπών), με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας (de minimis) για την Ίδρυση Επιχειρήσεων και την Ενίσχυση Νέων και Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Mεγαλόπολης.

Δείτε εδώ την πρόσκληση

 

 

 

 

29/02/2024

Σημαντικό ενδιαφέρον για την παρουσίαση των δράσεων κρατικών ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 στην Πελοπόννησο.

Σημαντικό ενδιαφέρον για την παρουσίαση των δράσεων κρατικών ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 στην Πελοπόννησο.

Τον ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες συνέχισε  η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), η οποία σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), διοργάνωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τις Προσκλήσεις προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στη Μεγαλόπολη  και στην Τρίπολη.

Οι εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στην   Πελοπόννησο από τη Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ – ΔΑΜ, ανέδειξαν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες μιας σειράς Προσκλήσεων οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά  στην ανάπτυξη  των τοπικών οικονομιών  αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των εν λόγω περιοχών.

Ο  Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα πλέον από τον σχεδιασμό περνάει στην πράξη, δεν συζητάμε θεωρητικά αλλά ουσιαστικά. Είναι πολύ υψηλές οι δυνατότητες επιδότησης που έχουν οι επιχειρήσεις, οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Η επιδότηση θα φτάσει στο 70% για τις μικρές επιχειρήσεις, για τις μεσαίες στο 60% και για τις μεγάλες στο 50%. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού δυναμικού, που θα εργαστεί στον Δήμο Μεγαλόπολης. Μας ενδιαφέρει να γίνουν οι περιοχές ανταγωνιστικές και σύγχρονες, και να δημιουργήσουμε βιώσιμες επενδύσεις».

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, οι Δήμαρχοι Τρίπολης και Μεγαλόπολης κκ. Τζιούμης και Μιχόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής και σημαντικοί εκπρόσωποι της τοπικής  αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Στο πλαίσιο των νευραλγικών αυτών ενημερωτικών πρωτοβουλιών έγινε αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων, ενώ ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία απαντήθηκαν   ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσκλήσεις που συζητήθηκαν  ήταν:

 • Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης (De Minimis),
 • Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης (De Minimis),
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση ΜΜΕ που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης,
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων ΜΜΕ που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης,
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων νέων και υπό σύσταση μεγάλων επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης,
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων μεγάλων επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, καθώς και το
 • Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

 

Το σύνολο των ενημερωτικών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται στην Αθήνα στις 04 Μαρτίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Για να  διασφαλιστεί η συμμετοχή στις ενημερωτικές εκδηλώσεις της  Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ ΔΑΜ  οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν on line τη σχετική φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

 

26/02/2024

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με δυναμική συμμετοχή παραγωγικών φορέων, επιχειρηματιών καθώς και αυτοδιοικητικών, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στην Κοζάνη, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σε συνέχεια των διαβεβαιώσεων του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ κ. Πελοπίδα Καλλίρη, κατά τη 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης στην Πτολεμαΐδα, για άμεση συνεργασία και πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027, πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων το διάστημα 20 – 21 Φεβρουαρίου 2024 στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στα Γρεβενά και στην Κοζάνη, για τις Προσκλήσεις Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές ΔΑΜ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των Προσκλήσεων για τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, ανέρχεται σε 330 εκατομμύρια ευρώ.

Στις τέσσερις (4) Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας προβλέπεται να διατεθούν 231 εκατομμύρια, γεγονός που θέτει αυτές τις περιοχές στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από τις 8 Φεβρουαρίου 2024, έχουν ανοίξει οι υποβολές για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με καταληκτική ημερομηνία στις 8 Απριλίου 2024, ενώ για τις μικρομεσαίες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, οι υποβολές θα διαρκέσουν από τις 15 Μαρτίου 2024 μέχρι και τις 15 Μαΐου 2024.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται, επίσης, να ανακοινωθεί νέα Δράση ύψους 151 εκατομμυρίων ευρώ, για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Για τις σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διαλόγου της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ – ΔΑΜ στις εν λόγω πόλεις ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει μία χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι μία σημαντική εξέλιξη ώστε να καταστεί η τοπική οικονομία πιο ανταγωνιστική, σύγχρονη και ισχυρή, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους και ενισχύοντας τις θέσεις απασχόλησης».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, κατά τις οποίες σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση συμμετεχόντων, έγινε αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων, ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις και προβληματισμούς που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Αναλυτικά, οι 6 προσκλήσεις που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ήταν:

 • Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης (De Minimis),
 • Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης (De Minimis),
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση ΜΜΕ που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης,
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων ΜΜΕ που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης,
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων νέων και υπό σύσταση μεγάλων επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης,
 • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων μεγάλων επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, καθώς και το
 • Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

 

Τις ενημερωτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης, οι Δήμαρχοι των 4 πόλεων και οι Πρόεδροι των τοπικών Επιμελητηρίων που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις καθώς και υψηλόβαθμοι παράγοντες της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν.

Το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΔΑ ΕΣΠΑ – ΔΑΜ για την επιχειρηματικότητα θα παρουσιαστεί επίσης στην Αίθουσα Δημαρχείου της Μεγαλόπολης και στο Επιμελητήριο της Τρίπολης, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, στις 28/02 αλλά και στην Αθήνα στις 04/03, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Όσοι επιθυμούν να παραστούν στις ανοιχτές εκδηλώσεις μπορούν να συμπληρώσουν on line τη σχετική φόρμα δήλωσης συμμετοχής.


 

 

15/02/2024

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος "Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης" 2021-2027

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος "Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης" 2021-2027

Η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) σας προσκαλούν στις ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις, με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος "Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης" 2021-2027.

                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

επιστροφή