ΑμεΑ
02/03/2016

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ

FUTURE INTELLIGENCE: Συμβάλλοντας στην δημιουργία της καινοτομίας

Η επιχείρηση ιδρύθηκε με την ενίσχυση του προγράμματος «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων», από τρεις νέους μηχανικούς ηλεκτρονικών και πληροφοριακών συστημάτων το 2009.

Είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία που κυρίως ασχολείται με την τεχνολογία των δικτύων και της τηλεπικοινωνίας, πραγματοποιώντας καινοτόμες εφαρμογές στις  ασύρματες επικοινωνίες, στην διαχείριση δικτύων αισθητήρων και το cloud computing και σε άλλα δικτυοκεντρικά συστήματα τηλεπικοινωνιών.  

Παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες προς άλλες  επιχειρήσεις και οργανισμούς που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν την πληροφορική και την τηλεπικοινωνία για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα τους.

Δραστηριότητα της επιχείρησης αποτελεί και η εμπορική εκμετάλλευση ιδεών που αποτελούν προϊόντα ερευνητικής δραστηριότητας ερευνητικών ιδρυμάτων ή ευρωπαϊκών / πανελληνίων προγραμμάτων.

Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με άλλους φορείς συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνίας της γνώσης με την επιστημονική έρευνα στους  τομείς που αναφέρονται παραπάνω, με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων και πρωτότυπων προϊόντων ή υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων καινοτομιών, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης αισθητήρων για βιομηχανίες και κτίρια, ενώ έχει προχωρήσει και σε δοκιμές μη επανδρωμένων (ρομποτικών) συστημάτων.

Η Future Intelligence έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και διατηρεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη πορεία, έχοντας επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Δυτική Ευρώπη, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα δημιουργώντας διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες.

Websitehttp://f-in.gr

Ίδρυση Επιχείρησης στον τομέα παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, δικτυοκεντρικών συστημάτων και τηλεπικοινωνιών

Τομέας Παρέμβασης:

Βιομηχανία

Περιφέρεια:

Αττικής

Επιχ. Πρόγραμμα:

Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα

Δράση:

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ

Ταμείο:

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Εταιρεία:

FUTURE INTELLIGENCE ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕ

Π/Υ:

34.752,48 ευρώ

Δημόσια Δαπάνη:

17.253,77 ευρώ

Κοινοτική Συμμετοχή:

85%

Φορέας Υλοποίησης:

ΕΦΕΠΑΕ


ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. - Φρέσκια Μπύρα από την Χίο

Η επένδυση αφορούσε την δημιουργία μιας μικρής ζυθοποιίας, παραγωγής φρέσκιας μπύρα, στο νησί της Χίου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της Μπύρας Χίου, είναι ότι η εμφιάλωση της γίνεται αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί με αυτό τον τρόπο όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής φρέσκιας μπύρας ενώ με αυτό τον τρόπο, κάθε παρτίδα παραγωγής έχει την δική της γεύση.

Η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της μόνο σε πελάτες χονδρικής και είναι η μοναδική ζυθοποιία στον Νομό Χίου, έχει γίνει ήδη ιδιαίτερα δημοφιλής στην τοπική αγορά και πλέον διατίθεται και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στις μεγάλες πόλεις. Ενώ σκοπεύει να διαθέσει τα προϊόντα της και στην Τουρκία , για αυτό ο λόγο έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επαφές στην γειτονική χώρα και έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή στην έκθεση FOOD EXPO 2015.

Αρχές του 2013 έγιναν νέες επενδύσεις  από την εταιρία για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας καθώς και νέες προσλήψεις προσωπικού με την δημιουργία τεσσάρων νέων θέσεων εργασίας. 

Η δημιουργία μιας μικρής ζυθοποιίας, δηλαδή μιας μεταποιητικής μονάδας, στην Χίο, αποτελεί αναμφίβολα μια επένδυση με προστιθέμενη αξία στην τοπική και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι δε ένα είδος επένδυσης το οποίο μπορεί να έχει ενδιαφέρον και για άλλες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας με παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά.

Website: www.chiosbeer.gr

Ίδρυση Ζυθοποιίας στο Νομό Χίου

Τομέας Παρέμβασης:

Βιομηχανία

Περιφέρεια:

Βορείου Αιγαίου

Επιχ. Πρόγραμμα:

Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα

Δράση:

Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων

Ταμείο:

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Εταιρεία:

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. (Μπύρα Χίου)

Π/Υ:

200.000 ευρώ

Δημόσια Δαπάνη:

100.000 ευρώ

Φορέας Υλοποίησης:

ΕΦΕΠΑΕ  


 

επιστροφή