ΑμεΑ
02/03/2016

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ: Επένδυση σε νέο εξοπλισμό για θεραπευτική άσκηση και κινησιοθεραπεία

Το Απολλώνειο Θεραπευτήριο  παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ειδικότητας φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, ιατρικές υπηρεσίες ειδικότητας νεφρολογίας, καθώς και υπηρεσίες γυμναστηρίου αποκατάστασης. Λειτουργεί σε καινούργιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και διαθέτει 188 κλίνες. Απασχολεί μόνιμα και με πλήρη απασχόληση πάνω από  130 άτομα σε διάφορες ειδικότητες (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, βοηθητικό προσωπικό).

Η αναγκαιότητα υλοποίησης  του προτεινόμενου Ε.Σ. θεωρήθηκε απαραίτητη για τη βελτίωση του ανταγωνιστικού προφίλ και την αναβάθμιση της επιχείρησης. Σκοπός της επένδυσης ήταν η παροχή υπηρεσιών γυμναστικής με στόχο την αποκατάσταση ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και η αποκατάσταση και θεραπεία μέσω σωματικής άσκησης μετά από τραυματισμούς π.χ. αθλητών.

Η επιχείρηση επένδυσε στην προμήθεια  και χρήση νέων τεχνολογιών, όπως ένα καινοτόμο σύστημα θεραπευτικής άσκησης με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας για την αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις. Το σύστημα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ασκήσεις με στόχο τη θεραπεία νοητικών και κινητικών προβλημάτων, παρέχοντας στον θεράποντα προκαθορισμένες ασκήσεις αποκατάστασης, καθώς επίσης και τα εργαλεία για να δημιουργηθούν προσαρμοσμένες ασκήσεις για εξατομικευμένη αντιμετώπιση αναγκών. Η αποτελεσματικότητα του εν λόγω συστήματος οφείλεται, στην επαναστατική προσέγγισή του έχοντας ως βάση το παιχνίδι  με πλούσια ανατροφοδότηση των αισθητήρων, παρέχοντας προληπτικά, το ερέθισμα στον ασθενή.  Επιπλέον, είναι απαραίτητο για την ταχεία επούλωση και μείωση του πόνου κατά την άσκηση. Με την απόκτηση του εν λόγω μηχανήματος η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στους ασθενείς του κέντρου αλλά και σε εξωτερικούς ασθενείς αφού το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα της δραστικής μείωσης του χρόνου αποκατάστασης.

Επίσης αποκτήθηκε μεγάλος αριθμός συσκευών φυσιοθεραπείας, κινησοθεραπείας και εξειδικευμένων οργάνων γυμναστικής (π.χ. Μαξιλάρια γυμναστικής, ποδήλατο παθητικής γυμναστικής, μπάρες γυμναστικής, βαράκια, βοηθήματα ορθοστάτισης, ειδικά κρεβάτια θεραπείας (BOBATH)  κλπ).

 Η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης είχε σκοπό την παροχή νέων ιδιαίτερων – καινοτόμων υπηρεσιών με την συμμετοχή του υφιστάμενου προσωπικού (φυσίατρου, γυμναστών και φυσικοθεραπευτών). Με την επένδυση επιδιώκονταν να δημιουργηθεί υψηλή προστιθέμενη αξία στην παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης, ενισχύοντας την αποκατάσταση μέσω  εκγύμνασης του ασθενούς και όχι με φαρμακευτική αγωγή.

Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ασθενών του γυμναστήριου έως σήμερα ανέρχεται σε 200  περίπου άτομα με δεδομένο ότι το κέντρο αποκατάστασης έχει δυναμικότητα νοσηλείας  188 άτομα τα οποία κατά μέσο όρο παραμένουν για νοσηλεία από 30 έως 60 ημέρες, πέρα βέβαια από τους ασθενείς αυτούς, υπάρχει και πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών που γυμνάζονται στις εγκαταστάσεις ως εξωτερικοί ασθενείς.  

Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο και αρτιότερα εξοπλισμένο στην Θεσσαλία και το μοναδικό που διαθέτει υποδομές εκγύμνασης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το μέγεθος και η αρτιότητα του συνολικού εξοπλισμού αλλά κύρια η ύπαρξη ειδικευμένου προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα το κέντρο να έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη σε πανελλήνια κλίμακα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να προέρχονται από ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα. Αρκεί να αναφέρει κανείς ότι υπάρχουν ασθενείς από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη από τις περιφέρειες δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και Στερεάς Ελλάδος.

Η ύπαρξη ειδικευμένου γυμναστηρίου που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με την αποθεραπεία και αποκατάσταση ασθενών αποτελεί αναμφίβολα μια μοναδική επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αλλά ίσως και σε εθνικό επίπεδο.

 http://www.apolloneio.gr/

 

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τομέας Παρέμβασης:

Ενίσχυση  εκσυγχρονισμού  μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Περιφέρεια:

Θεσσαλία

Επιχ. Πρόγραμμα:

Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δράση:

«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

Ταμείο:

Ε.Τ.Π.Α.                                                

Εταιρεία:

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Π/Υ:

100.138,45 ευρώ

Δημόσια Δαπάνη:

40.000,00 ευρώ

Φορέας Διαχείρισης:

ΑΕΔΕΠ- Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας , Στερεάς Ελλάδος  & Ηπείρου

 

επιστροφή