ΑμεΑ
02/03/2016

ΕΝΔΥΣΗ και ΥΠΟΔΗΣΗ

MARIO

Η εταιρεία Mario S.A. κατασκευάζει μάλλινα γυναικεία  ενδύματα  από το 2005 και βρίσκεται στο δήμο Λευκώνα του Νομού Σερρών, εντός της βιομηχανικής περιοχής Σερρών. 

Μέσω της επένδυσης πραγματοποιήθηκε η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και λογισμικού καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν και δαπάνες προβολής-προώθησης.  Αναλυτικότερα  η επιχείρηση προμηθεύτηκε παραγωγικό εξοπλισμό όπως σύγχρονη ηλεκτρονική πλεκτομηχανή με ενσωματωμένο λογισμικό, σύστημα σιδερώματος πλεκτών ρούχων και επαγγελματικό πλυντοστυπτήριο, επίσης εξοπλισμό μηχανοργάνωσης γραφείου όπως Η/Υ, εκτυπωτές, server κ.λπ. και  κάμερα ασφαλείας. Τέλος πραγματοποίησε δαπάνες προβολής όπως την κατασκευή ειδικών καρτολινών για την προώθηση των προϊόντων.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα με προμηθευτές από τη γύρω περιοχή και συνετέλεσε στην αύξηση της τοπικής απασχόλησης.

Τα έργο αποτελεί καλή πρακτική, καθώς πρόκειται για μια σύγχρονη επιχείρηση στο νομό Σερρών. Με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει και το επαρκές πελατολόγιο, θα συντελέσει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιχειρηματία και δεδομένης της θέσης της επιχείρησης στην βιομηχανική περιοχή Σερρών, η επιχείρηση παρουσιάζει έντονη  εξαγωγική δραστηριότητα στην Κύπρο, Ρωσία, ΗΠΑ και Πολωνία. Προϊόντα της επιχείρησης διοχετεύονται και στην εγχώρια αγορά και ειδικά της Θεσσαλονίκης. Η επένδυση συνετέλεσε στην αύξηση της παραγωγής και ενίσχυσε την εξωστρέφεια της επιχείρησης. Στην επιχείρηση απασχολούνται σε μόνιμη βάση περίπου 12 άτομα στις περιόδους αιχμής τα οποία με εποχιακή απασχόληση μπορεί να ανέλθουν μέχρι τα 22 άτομα.

MARIO A.E.

Τομέας Παρέμβασης:

Μεταποίηση / Βιομηχανική Ανάπτυξη 

Περιφέρεια:

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επιχ. Πρόγραμμα:

Ε.Π.Α.Ν. ΙΙ

Δράση:

ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ – ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ταμείο:

Ε.Τ.Π.Α.

Εταιρεία:

MARIO A.E.

Π/Υ:

131.844,82 ευρώ

ΔΔ:

65.922,41 ευρώ

Φορέας Υλοποίησης:

ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ

 

επιστροφή