ΑμεΑ

Ενεργοποίηση της υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Μητρώου Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ

Σας ενημερώνουμε ότι η δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Μητρώου Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ είναι και πάλι ενεργή, από σήμερα, 28/07/2021.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Πρόσκληση, το Μητρώο θα επικαιροποιείται/ τροποποιείται ανά έξι μήνες και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιούνιο και Δεκέμβριο. Υπάρχει και δυνατότητα έκτακτης επικαιροποίησης, εφόσον ο ΕΦΕΠΑΕ και η ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ το κρίνουν αναγκαίο λόγω συγκεκριμένων απαιτήσεων του διαχειριστικού έργου.

Η Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής θα παραμένει διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του εκάστοτε έτους με εξαίρεση το διάστημα 01/05 – 31/05 και 01/11 - 31/12.

Μόνο για το 2021 και λόγω έναρξης της εφαρμογής, οι Αιτήσεις Εγγραφής παρέμειναν ανοιχτές και τον Μάιο.

Οι στόχοι της διαδικασίας είναι οι παρακάτω:

✓ Εμπλουτισμός με στόχο την αύξηση του αριθμού μελών του Μητρώου.

✓ Εμπλουτισμός με στόχο την αύξηση του βαθμού εξειδίκευσης του Μητρώου (προσθήκη νέων τομέων εξειδίκευσης αξιολογητών).

✓ Διαγραφές αξιολογητών λόγω ελλιπούς ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του ρόλου τους, π.χ. μη προσέλευση στην αξιολόγηση χωρίς σοβαρό λόγο, διαρκής άρνηση συμμετοχής, εγκατάλειψη αξιολογήσεων στο μέσον των εργασιών κλπ.

✓ Διαγραφές αξιολογητών λόγω ανεπαρκούς απόδοσης, επίδειξης αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς π.χ. συχνά και συστηματικά σφάλματα, παραβίαση κανόνων διαφάνειας, άγνοια οδηγού προγράμματος και συστήματος αξιολόγησης, άγνοια βασικών κανονισμών κλπ.

 

Η νέα προθεσμία υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής για το Μητρώο είναι η 31/10/2021.

Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 31/10 θα εξεταστούν εντός Νοεμβρίου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εντός Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ και των Εταίρων/Περιφερειακών μονάδων του, όπου και παραμένει. Το επικαιροποιημένο Μητρώο θα αντικαθιστά το προγενέστερο, με αναφορά στην ημερομηνία έγκρισης ώστε να γίνεται σαφές ότι αποτελεί την πλέον επικαιροποιημένη έκδοση.

Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται υποχρεωτική διαδικασία ενημέρωσης των αιτούντων για τα αποτελέσματα, με πρωτοβουλία του ΕΦΕΠΑΕ ή των Εταίρων αυτού.

Πληροφορίες για το Μητρώο παρέχονται από τα σημεία πληροφόρησης, όπως παρατίθενται στο Παράρτημα III, καθώς και από τον ΕΦΕΠΑΕ (Σεβαστουπόλεως 113, τηλ 210-6985210, email: info@efepae.gr).

Δελτίο Τύπου για το Νέο Υποκατάστημα του ΕΦΕΠΑΕ στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Πραγματοποιήθηκε την 13η Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη, στην Κομοτηνή η λύση της σύμβασης συνεργασίας  ανάμεσα στον ΕΦΕΠΑΕ και την εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Τη λύση υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας και εκ μέρους της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ ο προσωρινός Πρόεδρος κος Παντελής Χαβιαράς.

Οι σχετικές διαδικασίες λύσης έλαβαν χώρα στα γραφεία του ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ, έδρα του νεοϊδρυθέντος υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή με αρμοδιότητα την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Μετά τη λύση της σύμβασης ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Μαρλαφέκας, συνοδευόμενος από το Διευθυντή του υποκαταστήματος κο Σπύρο Παναγιώτου και στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ, μίλησε  στο προσωπικό του υποκαταστήματος. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση και μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εργαζομένους για να αποκατασταθεί η επιχειρησιακή ομαλότητα στη διαχείριση. Σημείωσε ότι πρέπει ταχέως να υλοποιηθούν όσες ενέργειες απαιτούνται, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν ο επιχειρηματικός κόσμος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να διαπιστώσει ότι επανέρχεται η επιχειρησιακή κανονικότητα, αφήνοντας πίσω τις καθυστερήσεις που ταλάνισαν το έργο. Δήλωσε αισιόδοξος ότι με τη συντονισμένη προσπάθεια όλων οι στόχοι του φορέα θα επιτευχθούν και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά για τους δικαιούχους.

Η δημιουργία του νέου υποκαταστήματος  του ΕΦΕΠΑΕ αποτελεί ένα καινοφανές και τολμηρό εγχείρημα, που στοχεύει στην υποστήριξη των επιχειρήσεων στην περιφέρεια ΑΜ&Θ και τη βελτίωση στην απορρόφηση της δημόσιας χρηματοδότησης.

Συνιστά δε, αντικείμενο συμφωνίας και υποστήριξης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Διοίκησης του ΕΦΕΠΑΕ.

Video παρουσίασης των Νέων Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ

Video παρουσίασης των Νέων Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ

Δείτε στο κανάλι του ΕΦΕΠΑΕ στο youtube τα νέα βίντεο παρουσίασης των Δράσεων:

  1. Επανεκκίνηση Τουρισμού
  2. Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων
  3. Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων / Παιδότοπων
  4. Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για την Προμήθεια Πρώτων Υλών
Προγραμματισμός Εκδηλώσεων ΕΠΑνΕΚ

Προγραμματισμός Εκδηλώσεων ΕΠΑνΕΚ

Στο πλαίσιο της πληροφόρησης του κοινού για τις ενεργές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ  και η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ και τις Περιφερειακές Μονάδες του, πραγματοποιούν σειρά διαδικτυακών ενημερώσεων, με σκοπό την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επικαιροποιείται συνεχώς.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Νέα Δράση «e-Λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» - Β’ΚΥΚΛΟΣ

Νέα Δράση «e-Λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» - Β’ΚΥΚΛΟΣ

Δείτε εδώ την πρόσκληση

Τελευταία Νέα

Σημαντική ανακοίνωση για τη δράση "Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - Επανεκκίνηση Εστίασης"
29/07/2021

Έπειτα από την τελευταία τροποποίηση της πρόσκλησης της Δράσης, όσοι δυνητικοί ωφελούμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης  μέχρι 30-7-2021 και εφόσον η αίτησή  τους απορριφθεί, μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μέχρι 30-9-2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υφίσταται δικαίωμα επανυποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για όσους υποβάλλουν ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης.

Συνεπώς, κάθε δυνητικός ωφελούμενος που θα διαπιστώσει απόρριψη της αίτησης του (και εφόσον αυτή έχει υποβληθεί μέχρι 30-7-2021), μπορεί να επιλέξει μεταξύ υποβολής ένστασης και επανυποβολής νέας αίτησης.


 

περισσότερα